Geslachtsdelen

Behandeling Prostaatklachten

Prostaatklachten

De prostaat van mannelijke personen zit onder de blaas. Deze is na de geboorte niet omvangrijk maar heel klein. De prostaat groeit voornamelijk wanneer mannen in de leeftijd van 10 tot 15 zijn.
Er kan gemiddeld 15 ml vocht in een prostaat alhoewel er aparte gevallen bekend zijn. Er zijn aparte gevallen bekend dat een inhoud van meer dan 100ml wordt gehaald. Dat zijn echter maar uitzonderingen. Inhoud van deze hoeveelheden komt bijna niet voor.

detox sapkuur banner

Waar bevindt de prostaat zich?

Een klein stukje boven de sluitspier van de blaas is de exacte plaats van de prostaat. Twee zaadleiders zitten hier. Deze twee zaadleiders komen van de testikels en gaan bij een orgasme open. De zaadblaasjes worden bij een orgasme uitgeknepen en deze leiden ertoe dat men gaat ejaculeren. Je kunt bovendien meerdere klachten krijgen. Zo kun je een ontsteking oplopen omdat het klierweefsel ontstoken is.

Wat is de oorzaak van een ontstoken prostaat?

Een ontstoken prostaat ontwikkelt zich normaliter door een in het verleden opgelopen blaasontsteking. Je kunt als man bovendien prostaatkanker oplopen. Men hoeft zich dan niet direct druk te maken. Bij veel mannen gebeurt het echter pas op een leeftijd dat behandelen niet meer nodig is. Dit is meestal op latere leeftijd. Een behandeling is dan niet meer noodzakelijk. Als het op een vroegere leeftijd voorkomt dan is een behandeling meestal wel nodig.

detox kuur banner

Behandeling prostaatklachten

Normaliter wordt je wel behandeld wanneer je tussen de 60 á 80 jaren oud bent. Cellen kunnen dan nog vlot een probleem vormen. Er zijn bovendien mannelijke personen die zonder ziekte problemen kunnen krijgen met de prostaat. De prostaat kan op elk ogenblik voor pijnlijke klachten zorgen als de prostaat nog weer gaat ontwikkelen. Men moet vervolgens behandeld worden en hoe eerder het probleem is ontdekt des te voorspoediger de behandeling verloopt.

koopjesdrogisterij banner