Gezondheid

De e-sigaret

De e-sigaret is een moderne vervanger van de tabak sigaret, deze doet het heel goed, de e-sigaret is in Europa al een echte trend geworden. Steeds meer consumenten realiseren zich dat de tabak sigaret slechter is voor de gezondheid dan de e-sigaret en stappen daarom over naar de e-sigaret.

detox sapkuur banner

tabak sigaret VS e-sigaret
In een tabak sigaret zitten veel schadelijke stoffen zoals koolstofmonoxide, stikstofmonoxide en teer. Deze en vele andere ongezonde stoffen vindt je niet terug in een e-sigaret. In een e-sigaret zitten 2999 minder schadelijke stoffen dan in een tabak sigaret.

Iemand die een e-sigaret begint te dampen profiteert al na twee weken van de gezondheidsvoordelen. Na twee weken de e-sigaret gedampt te hebben zijn de smaak en geur zintuigen al bijna volledig hersteld.

detox kuur banner

Consumenten die al één jaar geen tabak sigaret meer gerookt hebben krijgen ook minder snel longkanker, de kans neemt met maar liefst 60% af na een jaar geen tabak meer gerookt te hebben.

Wat is een e-sigaret
Een e-sigaret is eigenlijk maar een eenvoudig elektrisch apparaatje dat e-liquid (nicotine oplossing) verdampt. Dat is mogelijk omdat de tank van iedere e-sigaret voorzien is van een heating coil (verwarmingselelemtje) die stroom krijgt van de batterij en zo e-liquid opwarmt en verdampt.

E-liquid
E-liquid is een oplossing van nicotine bestaande uit; propyleen glycol, plantaardige glycerine en gedestilleerd water. De propyleen glycol wordt toegevoegd aan e-liquid om de kriebel in de keel op te wekken en met propyleen glycol wordt er een smaak toegevoegd aan e-liquid.

E-liquid is voorzien van een bepaald nicotine gehalte dat uit gedrukt wordt in mg nicotine per ml. De meest gangbare nicotine gehaltes zijn 0,6,12  en 18mg nicotine per ml.

Stoppen met roken d.m.v. e-sigaret
Er wordt vaak geroepen de e-sigaret is een goed hulpmiddel om te kunnen stoppen met roken, maar waarom is de eigenlijk een goed hulpmiddel om te kunnen stoppen met roken? Dat is vrij eenvoudig, iemand die wil stoppen met roken is verslaafd aan nicotine. En zoals eerder gezegd is e-liquid verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, een nicotine verslaving kan structureel worden afgebouwd door middel van de verschillende nicotine gehaltes. Als je iedere maand een stap lager gaat in het nicotine gehalte kom je uit eindelijk uit bij 0mg en kun je ook stoppen met de e-sigaret.

koopjesdrogisterij banner