Behandeling Kanker,

Op behandeling.info vind u heel veel informatie over de behandeling van kanker. Er zijn zeer veel verschillende soorten kanker en deze hebben evenzovele behandelingsmogelijkheden. Via het menu aan de bovenkant kunt u snel naar een specifieke soort kanker.

detox sapkuur banner

Zo hebben wij informatie over:

Alle behandelingen van de soorten kanker hebben als overeenkomst dat de kans op genezing groter is wanneer u er zo vroeg mogelijk bij bent. De symptomen van kanker zijn dus erg belangrijk om te herkennen. Heeft u twijfels of vragen raadpleeg dan altijd uw huisarts, beter drie keer te veel gaan dan 1 keer te weinig.

detox kuur banner

Wij ordenen de behandeling kanker in op basis van het lichaamsdeel waar deze geconcentreerd zit, maar dit betekend niet dat het om slechts een soort kanker gaat, in de lichaamsdelen kunnen ook diverse soorten kanker zitten.

Soorten behandeling kanker

Er zijn verschillende behandelmethoden wanneer er kanker geconstateerd is, voor elk individueel geval zal er een behandelplan op maat worden gemaakt, omdat het per geval en per persoon kan verschillen wat de beste behandeling is. Dit heeft te maken met de exacte plaats(en) waar de kanker is vastgesteld en met de gezondheidstoestand van de te behandelen persoon.

  • Operatieve behandeling: het operatief verwijderen van de kankercellen uit het lichaam.
  • Chemokuur: met behulp van medicijnen (cytostatica) de kankercellen verwijderen en celdeling tegengaan.
  • Bestraling: met een serie bestralingen de kankercellen vernietigen, terugdringen of twijfelachtig gebied (randen) preventief behandelen. De gezonde cellen worden zoveel mogelijk gespaard.
  • Borstreconstructie: wanneer als gevolg van het verwijderen van kanker in de borst de borst geamputeerd is, kan er gekozen worden voor een reconstructie van de borst als vervolg behandeling.
  • Stamceltransplantatie: bij leukemie wordt gebruik gemaakt van stamceltransplantatie, waarbij de stamcellen van een gezond persoon worden getransplanteerd bij de patiënt.
  • Pijnbestrijding: wanneer andere behandelingen niet meer mogelijk zijn, zal men pijnbestrijding als behandeling van kanker voorstellen om de pijn dragelijk te houden.
koopjesdrogisterij banner