Geslachtsdelen

Erectieproblemen wat zijn de oorzaken

Erectieproblemen – wat zijn de oorzaken

Om maar direct met de deur in huis te vallen, impotentie is een erectieprobleem, maar het hebben van erectieproblemen houdt niet automatisch in dat er ook sprake is van impotentie.

detox sapkuur banner

Onder erectieproblemen valt een heel scala aan vervelende situaties voor de man (en zijn partner). Simpel gezegd zorgen erectieproblemen voor een tamelijk gecompliceerd seksleven. Voorbeeld van storingen die onder de noemer erectieproblemen vallen zijn bijvoorbeeld:

In veel gevallen is er sprake van een psychische aanleiding voor het ontstaan van erectieproblemen. Dit kan een veelvoud van oorzaken hebben:

detox kuur banner
  • onzekerheid
  • prestatiedrang
  • relatieproblemen
  • negatieve spiraal door een eerdere ervaring met het niet kunnen ‘presteren’

Medische oorzaken van erectieproblemen

In een enkel geval is er sprake van een medische oorzaak. Bij voorbeeld door een operatie aan de prostaat kunnen er zenuwen en bloedvaten zijn beschadigd die eerst moeten herstellen voor de patient weer een volledige erectie kan krijgen. Mannen die een chemokuur hebben ondergaan in verband met een behandeling tegen blaaskanker kunnen ook erectieproblemen ervaren. Veelal is er in dat soort gevallen een operatie nodig om de penis weer functioneel te maken voor het geslachtsverkeer.

Medicatie als mogelijke oorzaak

Het langdurig gebruik van medicatie kan op termijn ook leiden tot erectieproblemen. In veel gevallen is er dan sprake van een tijdelijk probleem en zal het vermogen tot het krijgen van een erectie na verloop van tijd hersteld zijn. Ook het veelvuldig gebruik van drugs kan invloed hebben op het wel of niet krijgen van een goede erectie.

Fietsen is niet bevorderlijk voor de erectie

Daarnaast blijken veel fanatieke fietsers, zowel de recreatieve fietser als de wielrenner veelvuldig last te hebben van een erectiestoornis. Dit wordt dan veroorzaakt doordat het zadel van de fiets druk uitoefent op het perineum. Het perineum is de plek van het lichaam wat zich bevindt tussen de anus.

erectieproblemen

koopjesdrogisterij banner