Huid

Behandeling Aambeien

Aambeien behandelen

Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft –bewust of onbewust─ wel eens last gehad van aambeien. Aambeien, ook wel hemorroïden geheten, zijn uitstulpingen van het slijmvies aan de binnenkant van de anus. Ze kunnen ontstaan door hoge druk rondom de anus.

detox sapkuur banner

behandeling aambeien

Symptomen die kenmerkend zijn voor de aanwezigheid van aambeien zijn jeuk, een branderig gevoel en soms sprake van verlies van slijm of bloed tijdens de stoelgang.
Ze komen in twee verschillende vormen: inwendige en uitwendige aambeien. Inwendige aambeien bevinden zich veelal boven de sluitspier van de anus, maar hoeven niet per se pijnlijk of voelbaar te zijn. Het is echter wel mogelijk dat deze bloeden. Tevens kunnen inwendige aambeien naar beneden zakken en zo buiten de anus terecht komen. In dit geval kunnen ze voorzichtig teruggeduwd worden. Een verzakte aambei kan na verloop van tijd ook kleiner worden en zo ‘teruggaan’ naar de plek boven de sluitspier.

detox kuur banner

Bij uitwendige aambeien is er een ongemakkelijke druk rondom de anus te voelen. Dit kan de stoelgang pijnlijk en jeukerig maken. Het is mogelijk dat een dergelijke aambei bloedt na het wc-bezoek, of dat deze voelbaar is.
Wanneer u al last heeft van aambeien, kan het nog vervelender zijn als deze vervolgens beginnen te bloeden. Dit kan een gevolg zijn van hardere ontlasting (vanwege een bepaald eetpatroon) dat langs de aambei schuurt. Dit is vaak te zien aan de ontlasting dat rood kan kleuren. Bloedende aambeien kunnen daarnaast ook komen door het dragen van te strakke kleding, het te lang blijven zitten of het gebruik van te ruw toiletpapier tijdens een wc-bezoek.

Aambeien behandeling

Als er wordt vastgesteld dat u aambeien heeft, zal de arts in eerste instantie voedingsadviezen geven als advies voor behandeling aambeien. Vaak kunnen aambeien ontstaan door een bepaald dieet of een tekort aan een bepaalde stof. De klachten kunnen daarom na zo’n huisartsbezoek al grotendeels verdwijnen.
Medicijnen die eventueel voorgeschreven kunnen worden door de huisarts zijn onder andere zalf of zetpillen met zink of met lidocaïne. Zink zorgt voor een vermindering van jeuk en pijn, terwijl lidocaïne een pijnstillend en verdovend effect heeft.

Aambeien Zalf

Vele drogisterijen en apotheken verkopen tevens verschillende aambeienzalfjes. Voor zowel inwendige als uitwendige aambeien zijn er diverse producten op de markt. Zo heeft A. Vogel crèmes of sprays, afhangend van uw situatie, voor de behandeling van aambeien.

Klik HIER voor een overzicht van Aambeien producten!!

behandeling aambeien

koopjesdrogisterij banner