Hoofd

Behandeling oorontsteking

Oorontsteking

Last van oorontstekingen is mogelijk door verschillende types oorontstekingen. Je kunt problemen krijgen met van een ontstekingsreactie bij het middenoor of de gehoorgang. Meer over beide soorten ontstekingen kun je verder lezen in dit artikel. In allebei de gevallen zal de pijn vrijwel niet te verdragen zijn en wil een persoon direct geholpen worden. Dat is ook wel logisch. De pijn van een oorontsteking is heftig. Vooral voor baby’s is de pijn meestal lastig te verdragen.

detox sapkuur banner

Wat is een middenoorontsteking?

Aan de achterzijde van het trommelvlies bevindt zich het middenoor. Indien je verkouden bent dan gaat het middenoor vlot vol raken. Het vocht dat er opgehoopt zit zal nog meer schade aanrichten als het ontstoken is. Er komt vervolgens een hoge druk op het trommelvlies waarop pijnlijke steken zich voordoen. De kans is aanzienlijk dat baby’s vervolgens met hun hoofd ergens tegen aan gaan slaan. Het is daarom verstandig om dit in de gaten te houden. Probeer te voorkomen dat de baby ergens met het hoofd tegen aan kan slaan.

Wat is een gehoorgangontsteking?

Een ontstekingsreactie in de gehoorgang is een gehoorgangontsteking. De veroorzaker van de klacht ligt vaak bij de persoon zelf. Er zijn meerdere factoren die een gehoorgangontsteking teweeg kunnn brengen. Dep je je oren niet goed droog na douchen loopt men de kans een gehoorgangontsteking te krijgen. Het kan dat er jeuk en zelfs pijn bij de ingang van het oor wordt teweeggebracht door de ontstekingsreactie.

detox kuur banner

Hoe gaat de behandeling van een oorontsteking in z’n werk?

De oorontsteking wordt meestal behandeld met speciale oordruppels. Om de beste oplossing voor het eigen lichaam te ontvangen vraag je een consult aan van je huisarts. Indien de pijn langer aanhoudt dan een week of drie dan kan er meer aan de hand zijn. Let op: bij kleine kinderen is het verloop van een oorontsteking anders dan bij volwassen personen.

Behandeling oorontsteking is iets wat je niet zelf zo maar even moet of kan doen, raadpleeg altijd de huisarts voor advies omtrent de behandeling ooronsteking.

koopjesdrogisterij banner