Blessures

Carpaal Tunnel Syndroom

Het carpaal tunnel syndroom is een klachtenpatroon dat door een beknelling van de zenuw in de arm in de carpale tunnel wordt toegebracht. De carpale tunnel is een nauw kanaal dat wordt gevormd door handwortelbeentjes en een degelijk peesblad tussen de pink- en duimmuis. Er lopen pezen van de vingers en een zenuw welke zeer gevoelig is voor druk in de tunnel. De veroorzaker van het beknellen van de armzenuw is een zwelling van de peesbekleding.

detox sapkuur banner

Hoe kan het bindweefsel gaan zwellen?

Het bindweefsel gaat zwellen en dit kan ontstaan door bijvoorbeeld hormonen. Bij een te langzaam werkende schildklier kan als voorbeeld een uitzetting van het bindweefsel geschieden. Een vergroting van de scheden van de pees kan plaatsvinden door irritatie na intensief werk voor de handen. Bij mensen met suikerziekte komt het carpale tunnelsyndroom vaak voor.

Hoe kan het dat de carpale tunnel dun wordt?

De carpale tunnel kan te dun worden door een benige afwijking na een breuk. De kwalen van het carpale tunnel syndroom worden toegebracht door het beknellen. Last van een onaangenaam gevoel in de hand doet zich vaak voor. Bij de duim, wijs- en middelvinger en tevens bij een deel van de ringvinger komen de kwalen ontstaan hoofdzakelijk voor. Een verminderde kracht kan ontstaan wanneer de vingertoppen gevoelloos zijn. De pijn in de hand en vingers kan voelbaar zijn tot in de ellebogen, onderarmen en schouders.

detox kuur banner

Wat is de behandeling van het carpaal tunnel syndroom?

Indien een diagnose is gemaakt kan een chirurg met de persoon meerdere behandelingsmogelijkheden bespreken. Er hoeft mogelijk geen behandeling carpaal tunnel syndroom benodigd te zijn als het syndroom van tijdelijke aard is. In gevallen zoals deze is er niet direct een behandeling nodig of kan men beter wachten tot een later moment en het dan opnieuw te bekijken of een behandeling benodigd is. In overige situaties kan ook een kunststof spalk gebruikt worden. De kwalen kunnen zo verminderen. Injecteren is ook mogelijk.

koopjesdrogisterij banner