Dieet

Behandeling obesitas

Medische behandeling obesitas

Overgewicht is een groeiend probleem. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld zijn er steeds meer mensen met overgewicht. Soms neemt overgewicht dusdanige vormen aan dat gesproken wordt over ‘obesitas’.
Als diëten niet meer helpt dan kan de patiënt samen met de huisarts kiezen voor een medische behandeling obesitas. Een product dat door huisartsen in dergelijke gevallen kan worden voorgeschreven is Xenical. In dit artikel lees je hier meer over.

detox sapkuur banner

Wanneer praten we over obesitas

Iemand heeft obesitas als zijn of haar BMI hoger is dan 30. Je BMI is vrij eenvoudig te bepalen via bijvoorbeeld de website van de Nederlandse hartstichting. In het geval dat je obesitas hebt en het je maar niet wil lukken om af te vallen kan het verstandig zijn contact op te nemen met de huisarts. Samen kun je bepalen welke vervolgstappen je gaat ondernemen om te komen tot een gezonder gewicht.

Wat is Xenical precies en hoe werkt het?

Een van de opties om tot een gezonder gewicht te komen is dat de huisarts het gebruik van Xenical voorschrijft. Xenical is een recept plichtig product verpakt in capsules die de werkzame stof Orlistat bevatten. Orlistat is op dit moment het enige medische ingrediënt dat in de medische wereld erkend wordt als afslankmiddel. De basis hiervoor ligt in wetenschappelijk onderzoek. Orlistat vermindert de opname van vet in je lichaam doordat de stof ervoor zorg dat je darmen het vet niet kunnen afbreken. Als gevolg hiervan verlaat het vet op natuurlijke wijze je lichaam zonder dat het eerst wordt opgenomen.

detox kuur banner

Hoe gebruik je het?

Dagelijks neem je 3 capsules Xenical in met een glas water. Het innemen moet 1 uur voor tot 1 uur na het ontbijt, lunch en avondeten plaatsvinden. Naast dat Xenical een positief effect heeft op je gewicht zal ook je cholesterol en glucose huishouding verbeteren.

Het gebruik van Xenical vind veelal plaats in combinatie met dieet of aanpak van je eetgewoonten door bijvoorbeeld een diëtiste of voedingsdeskundige. Vergeet niet dat overgewicht terugkomt als je ongezond blijft eten.

Kun je Xenical ook online kopen?

Je kunt Xenical online bestellen. Dit kan doordat er online apotheken zijn waar dokters online je aanvraag beoordelen aan de hand van een vragenlijst. Een betrouwbare website waar je Xenical kunt bestellen is www.goedkoopsnelafvallen.nl. Een website waar je naast Xenical nog veel meer bruikbare afslankmethodes kunt vinden en boordevol interessante artikelen staat over overgewicht.

Zijn er ook bijwerkingen bekend?

Mensen die Xenical gebruiken zijn veelal erg positief over het product omdat ze goede resultaten ervaren. Een bekende negatieve bijwerking is dat je vaker naar de wc moet. Aangezien het vet onafgebroken je lichaam weer verlaat kan het zijn dat je last krijgt van dunnere ontlasting. Ook kan het voorkomen dat je meer winden moet laten en dat je darmen wat ‘borrelig’ worden.

koopjesdrogisterij banner